Mari Merenung Keindahan Ciptaan Yang Maha Esa

7:57 PM

Pekabor semua...hari ini ak sangat penat tapi happy sebabnya dapat keluar jenjalan lagi dengan geng-geng sedutan...apsal diorang ini dikenali sebagai geng sedutan?? sudah semestinya disebabkan proses menyedut cerita-cerita dari pelbagai jenis negara hehehe...

Cakap jer nak cerita apa tapi yang lebih penting mestila favourite ak "Korea" lalala...Japan..English..Malay..Hindustan..Thailand.. Philippine..Mandarin....semuanya ada dalam genggaman ak  hahahah...dah boleh buka kedai jual cerita nampaknya kekeke...

Kalau korang nak cerita datang la jumpa ak gargargar bajet nak melawak plak budak ni keke...so sekarang ni ak bukan nak tunjuk kegembiraan time ak keluar hari ini tapi just nak cakap pasal something that will happen today's night...

Yup...korang mesti dah faham kan ak nak cakap pasal apa dan yang tak tahu buat-buat mengerti aja la ye ehhehe...

Indahnya ciptaan Allah swt
Nahhhh dah faham kan bila dah tengok gambar di atas...ak tak sabar-sabar nak tengok sebabnya bukan senang nak dapat peluang dapat melihat keindahan ciptaan si Dia yang Maha Esa...

So macam mana rupanya gerhana bulan ni terhasil...
Jom lihat gambar kat bawah ni...abaikan tahun yang ada kat bahagian tepi gambar itu ya...
ni hasil googlelan ak sekian...


Ak rasa dulu-dulu time ak high school macam pernah tengok bulan penuh tapi tak sure plak gerhana bulan ke ape..yang pasti memang sangat cantik okay...bulan kat tengah-tengah dikelilingi dengan awan-awan..lepas tu tiba-tiba ak dan kengkawan hostel ak nampak something kat awan tu...

Nak tau apa yang kitaorang nampak?? kalimah Allah SWT yang sangat jelas sekali...Subhanallah sangat bersyukurnya ak dapat melihat sendiri dengan dua biji mata ak ni...Sesungguhnya sesiapa yang dapat melihatnya sangat beruntung sekali..

Marilah sama-sama kita solat sunat gerhana bulan pada malam ni ya kawan-kawan semua...tak susah pun cuma 2 rakaat sahaja seperti solat sunat yang lain tapi setiap rakaat ditambah dengan 2 kali rukuk dan iktidal  

Sekian cik sikulipat berundur diri dahulu...
Mari mengerjakan solat sunat ini bersama-sama....

You Might Also Like

4 bUdak gEtah

  1. x dpt nk tgkp..kena tggu next year la plak :(

    ReplyDelete
  2. ala sayangnya...cuba tangkap gak tapi kabur huhu

    ReplyDelete

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images