Spa Hidung

8:51 PM

Assalamualaikum.. Hai.. Aloha

Hari ni nak share petua my mom untuk sesiapa saja yang mula berasa selesema. Penting mengatasi dari awal kan 

Bahan-bahannya sebelum memulakan spa hidung kita ialah.....

Sebekas/semangkuk/sebesen air panas
Mungkin korang nak berspa secara berjemaah sebab tu aku cadangkan besen gitu peace yawll.. serius aku pun tak pernah try lagi..kang tak pasal pasal makin berjangkit bukannya sembuh..
Sedikit balm/vicks/minyak aromatherapy masukkan ke dalam bekas berisi air panas..

Akhir sekali, sediakan diri bersama dengan tuala@kain yang besar..bukan towel good morning ya..silakan selubung kepala anda dengan kain/towel tadi tanpa bagi ruang udara masuk sambil muka menghadap bekas/mangkuk tadi...Sedutlah sepuas-puasnya bauan balm tadi..please la jangan gedik taruh minyak angin ke minyak wangi..ada yang kena penampar sulung kang hahahahahaha

Aku ada sediakan lukisan cakar ayam yang ayam pun sendiri malu nak tengok..simple sangat petua ni dan pastikan praktikkan setiap hari. Insha Allah akan dipermudahkan kesembuhan anda 


Akhir kata, sediakan mangkuk berisi ayaq panaih, nak sihat jangan rasa malaih


You Might Also Like

0 bUdak gEtah

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images