Baek Buruk...Hitam Putih

1:06 AM

wahhhhh...cecite cecite...


hari ini dari pagi sampai ke malam ak asyik berjalan je...dari pagi pegi lab sambung buat fyp..memang bermain ngan kerosine je ak ari nih..pastu habis je bermain kerosine sampai petang...kuar plak with my bff...as usual tempat pilihan jj wangsa maju jerk...dan transport yang dipilih..merempit dengan motor my bff....on the way ke jj...nak dijadikan cerita...tetiba datang satu motor nih dekat dengan kitaorang...pastu tetiba jerk tukang bawa motor nih pegi sambar dan raba raba tangan my bff...macam tau tau aje my bff ada pakai gelang emas...ak nih yang jadi pembonceng terkedu tak terkata ape ape...gagau punya gagau sekali gelang tuh jatuh atas jalan...naseb baek diorang nih tak dapat amek kalu tak memang nanges la my bff nih...


yang ak dapat ingat dua makhluk tak guna nih sorang baju putih dan sorang baju hijau...nombor plat motor plak yang tak sempat nak tengok..btolla ape yang orang kata..bile dah kena kat batang hidung sendiri memang ape pon tak sempat nak buat...kalau la ak tak kaku je tadi memang dah lame ak tendang motor makhluk nih huhhhhhh....yang buat ak lagi tak suka bila makhluk makhluk nih sesama bangsa sesama agama plak dengan ak...ape lagi bangsanya kalau bukan bangsa MELAYU dan agama ISLAM...memang ak pandang rendah kat makhluk makhluk macam nih...korang dari buat benda benda nih lebih baek korang cari kerja yang mendatangkan untung yang halal...ni tak kerja nak amek yang haram jerk walaupon dah tau benda tu memang tak elok...memang korang nih tak tau nak pilih benda yang PUTIH dari yang HITAM..

so berbalik pada citer tadi...hajat ak ngan my bff mau jenjalan punah macam tuh jerk..sampai je jj takde mood terus kitaorang..so jenjalan kejap jerk..pusing pusing dalam sejam lebih pastu terus balik..memang trauma la bile dah jadi macam nih..sape yang tak trauma kalau tetiba orang datang menyendeng dekat pastu diraba rabanya korang sampai hilang barang yang berharga....aduhh memang parah la

so nasihat ak..baek korang kuar dengan kereta jela..tapi ak takde kereta so ak nak naek public transport jela..naek public pon kena berjaga jaga gak...ishhh susahnyaaa edup nih..senang senang tak payah naek ape ape..so jawabnya tak payah kuar langsung..dok jela korang dalam bilik sampai bosan nak mati yerk hahaha

sekian sedikit moody from cik sikulipat

You Might Also Like

4 bUdak gEtah

  1. ish? biar betol. attempting to snatch-theft ni..
    Alhamdulilah takde apa.. :)

    ReplyDelete
  2. izzah::yup memang trauma kot kitaorg wuwuwu
    miss pearl::yup mmg jahat btol ini orang..naseb baek takde pape huhu

    ReplyDelete
  3. takut gilerrrrrrrrrrr.... sayang tak sempat terajang atau bagi abugen kat 2 ekor mkhluk tu. geramnyaaa!!! tp mmg btol, bila jadi kat diri sndiri, kita tak leh fkir apa2 dah.

    take care all my dearest

    ReplyDelete

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images