First resipi Kek Kukus Coklat ku

9:03 PM


woahhh...terbeliak beliak mata bak ikan emas yang di dalam akuarium huahuahau...tetiba ak mau bagi resipi kek kat korang semua...dan ini bukan sebarang kek kerna ianya adalah kek kukus yang dikukus kukus di dalam periuk kukus di atas dapur gas hahaha...this is also my first time buat kek nih dan sebelum nih akak ak dah cube buat dah..so skunk ak plak mau mencuba naseb buat kek hasil tangan sendiri wewiittt...

:: wokehh ini bahan bahannya ::
1 1/2 cawan tepung gandum
1 camca kecil baking powder
1 camca kecil soda bikabornat

1 cawan koko serbuk

1 cawan minyak mazola aka minyak jagung

1 1/2 cawan gula kasar

2 biji telur

1 tin susu cair


:: Cara membuat ::

Pukul gula dan telur hingga kembang

Ayak tepung, koko serbuk, baking powder dan soda bikabornat

Masuk selang seli bahan yang diayak tadi dengan minyak dan susu cair...putar sampai rata..dan nila hasilnya selepas dah campur semuanya....

Kukus selama sejam

yeahhh dah jadi kek kukus coklat ak...selepas dicampak campak segala mak nenek bahan bahannya...menjadi gak kek ini...naseb baek jadi gak kan wewiittt
selamat mencuba kalau nak rasa ye...

sekian resipi pertama ak dari cik sikulipat

You Might Also Like

5 bUdak gEtah

  1. wah..
    nie law wat tak jdik cmne nie?hehe

    ReplyDelete
  2. rasyid::mmg nyumm nyumm lar huhu
    princeghostz::blum cbe blum tau huhu

    ReplyDelete
  3. xde shout box ke?
    kite nk gtau kte singgah blog u..:)

    ReplyDelete
  4. opss x prasan yerk ade kat tepi belah kanan...yang pic laki tergantung tuh huhuhu

    ReplyDelete

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images