Sang Kura-kura

9:36 PM

Hai hai hai..kembali lagi ak di sini dan sedikit kisah sang kura-kura yang semestinya bukan pasal kura-kura aka anak kecik ak itu huuhuhuu...kisahnya bermula ketika ak dan familia on the way nak balik Kedah dari Perak...sebabnya tentulah kisah kenduri yang sudah lepas bulan lepas...nak ambil barang yang ditempah di kedai dan lastly barang itu tidak memunculkan dirinya so frustration...kena datang balik untuk mengendongkan pulang aishhhh..hape ingat rumah kitaorang tu sekangkang kera aje ke 
ishhhh ishhhh ishhhhh....

Dan mana kisah penyu kau ni...penyu abah kau hahahahha..jom promote cinta kura-kura jap kekekke..yang ak suka watak sang kura-kura tu aje sebab kelakor kuikuikui..selamba badak air dia aje hehehhe..so berbalik kisah sang kura-kura, bilamana barang tak dapat so dalam hati ak nak cari filter untuk 2 budak kecik kat rumah dan bermulalah kisah ini...huhhhhhh berpusing-pusing bak tenggiling plak maaf maaf
 |=_=| wink wink

Sampai aja di kedai binatang milikan tauke sang apek wilayah Taiping maka turunlah kami 3 beranak dari kereta yang tidak secanggih kereta milikan bapak polisi era kini ahhahahha...masuk jer kedai binatang memang ak terlebih excited bajet tak pernah tengok lakan..padahal perghhhh perghhhh memang ak jarang pun pergi tengok tengok hidupan alam ni heheheh...dan giler lama kitaorang dalam kedai ni sampaikan tak sedar langsung nak keluar...pusing pusing kanan kiri depan belakang padahal bukan double storey pon sampaikan mak ak dalam kereta dok gaduh lama sangat kat situ...sampaikan orang yang baru datang pun dah balik dan datang orang baru kekekkeke

So bapak ak beli la filter baru tapi alahai untuk cik putih katanya dan yang cik putih kasi tukar letak sama sang kura-kura..perghhhh frust pakai yang second hand aja jela kau budak kecik aihhhh...dan tiba-tiba jeng jeng jeng..si tauke sang apek wilayah Taiping itu tiba-tiba keluar cerita sama itu sang kura-kura milikannya dan mau tunjuk sama kitaorang mehhh...walawehhhh besar gedabak gedabuk gila sampai tak gila sangat la macam yang hidup beratus-ratus tahun dalam animal planet kat channel astro tuh fuuuuuuuu tarik nafasssss dalam-dalam...jom layan



khusyuk gila tengok makanan (*<*||||||
Ini spesis tauke sang apek wilayah Taiping kata Giant Affrican Tortoise..ntahla betul ke idak sebab ak dah lupa sebenarnya hehehe..giler giler cantik giler warna badan dan cengkerang budak ni..gold gold kuning keemasan satu badan tapi tetap tidak boleh digadai di kedai emas mahu pun pajak gadai lalala...katanya sebab budak ni makan kuat sangat so makanan dia pun memang besar-besar la sampaikan bagi yang makanan untuk anjing..ehhh boleh ke campur campur jenis makanan hmmmm...

Tapi yang pasti lapar bebenor budak ni sampai sekali ngap dua ketul terus hehehehe..teringin giler ak nak angkat budak ni tapi tak berani pula takut tak terangkat ak dibuatnya hohohohoo..serius jinak dan tak ada segan silu pun bila ada orang datang dekat..diusap-usap kepala pun still maintain janji mulut mengunyah makanan...lama juga la ak dok tenung tenung termenung tengok gelagat dia sampai orang lain datang pun tak sedar..yela bak kata mak ak orang yang kemudian dah balik dan sampai datang orang baru orang lama tak keluar-keluar lagi ahhahaha...

Sekian ak akhiri post hari ini dengan kisah sang kura-kura keemasan..pencinta binatang ingin beransur dahulu untuk menonton bola disusuli abpbh hohohohoh...daaaaaa

You Might Also Like

2 bUdak gEtah

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images