Kehidupan seorang Trainee

1:23 PM


Setelah berakhirnya 3 bulan ak berpraktikal di Bukit Beruntung,Rawang ak kembali kepada mode surfing hehehe..Bercakap pasal praktikal nih memang semua orang mesti ada pengalaman masing-masing kan..Macam tu la gak pengalaman yang ak dapat sepanjang ak jadi seorang trainee...Banyak pahit manis asam garam ak dapat..perghh memang ak dah gelak tertungging tungging dan nanges berbanjir banjir hahahha...giler stresssooo expressoo betol sepanjang 3 bulan tuh

Berbalik kepada perihal praktikal ak nih, ak dapat company buat part kereta bahagian plastik..company nih diberi nama APM Plastic sdn bhd..department ak plak CIS = Continual Improvement System...segala hape jenis improvement semua berkaitan dengan department nih..sampai orang semua dah menyampah jerk kalau dengar words CIS nih termasuk la ak sendiri ahhahaha...ada ak kisah nak suka ke sayang ke cinta ke benci ke meluat ke menyampah ke...janji ak dah tak jumpe dah tempat nih lagi

nak cakap banyak-banyak pon tak de faedah sangat kan..sebab korang bukannya tau sangat ape yang ak dok buat sepanjang 3 bulan nih..cukup jela korang dah tau nama company ak nih dengan nama department ak huhuhu..dan sekarang jom layan picca plak wokeh
gambar first tuh operator tengah pasang switch dekat part kereta dan part itu bernama armrest..armrest tuh tempat kita dok tekan-tekan buka tingkap wokeh
yang nih plak assembly door trim untuk kereta alza..kalau nak tau proses nih mula-mula sekali kena pasang fabric dulu pastu baru la pasang semua segala jenis mak nenek child part

Cukup-cukup la dua picca aja ya..kang tak pasal-pasal ak kena saman dengan diorang nih plak..nak kata ak nih dah kayo tak de pon..cukup-cukup makan aje elaun yang ak dapat kat sini teheee...kalau ak dapat elaun macam engineer kat sini tak pe la gak kan..diorang nih harap je officer tapi kite gak yang kena turun padang..adehhh tacinggg betul...mudah mudahan member ak yang tengah training lagi tuh banyak-banyak bersabor la yerk..ak dah tak boleh nak ngulor dengan kau dah heheheh..

mari ak perkenalkan member ngulor ak nih kekeke...miss syeeda dari UMP gitu wink wink

dan juga my new Chinese friend Lee Le Xin yang juga dari UMP wink wink..hampir sama tinggi tuh kekeke jangan mara yerk le xin tehee

Korang nampak tak baju putih suci murni yang kitaorang pakai tuh..itulah yang membezakan bila engkau tuh budak trainee ke operator ke officer ke..so senang la ko jadi tumpuan bila dah putih lalu depan mata jerk..tapi jangan dikatanya antu sudah la hehehehe...tapi cakap pasal antu kat company nih pon ade wokeh tapi bukan kat division plastic sebab dekat seat division so tak yah la takut heehheee....

Perghh panjang betol kisah hidup 3 bulan di BB nih..BB bukan sebarang BB wokeh dan sememangnya bukan BB si Bukit Bintang dan juga bukannya BB si Blackberry teheeeehehehe..akhir kata dari ak cik sikulipat "Jangan la anda mencari kerja di tempat yang hanya melihat perbedaan warna sahaja (^^,)"

Sekian serba sedikit kisah dari cik sikulipat
xoxo dariku wink wink

You Might Also Like

3 bUdak gEtah

  1. huuuuuuuuuuuuuu..best r beb tgk mesin..bg gua eit ni bad memory ever..huh malas nk cter cni..tp gua lega gler dh blah! =(

    ReplyDelete
  2. wanie..lbh kurang kilang akak dulu..tp ktorg wat metal part..hehe..biasenye mmg dak eit, xnk keje c2 dh..haha..happy holiday sis

    ReplyDelete
  3. huhu owh yeke..memang pon takkan pandang dah tempat ni hahahah

    ReplyDelete

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images