Orang Memberi Kita Menerima

2:44 AM

Pepatah yang senang dan terang benderang disuluh-suluh sama itu lampu picit buatan malaysia erkkk hahahahhaha...apa yang diberi lantas diterimanya dengan hati terbuka...tak kisah la apa-apa yang korang dapat janji tak memudaratkan diri masing-masing dan juga si pemberi...dan ak tiba-tiba merepek lagi di sini lalalalalaaaa...

Hmmm the point is..apa yang ak nak cakapkan hanyalah nothing important at all...so don't wasting your time read this rubbish nonsense post...erkkkk just kidding and please stay hehehe..

So ingin ditegaskan di sini perkara yang ak nak cakapkan hanyalah berkenaan 200....ewahhh menda plak main-main dengan angka ni...hape ingat ak nak belajar calculus ke hape..cukup cukupla ak berdepan dengan calculus for all this semester gargargar...oitt oittt melalut sudah ini budak...so berbalik kepada 200..angka yang begitu besar time zaman sekolah dulu-dulu la kan..sekarang dah tak berapa besar la sangat bagi student yang belajar tinggi-tinggi sampai ke langit heheheh but this is true (-_-)

Bukan ak nak merungut malah menghina...ak bersyukur sebabnya kerajaan kita ni sanggup nak bagi something for the students....supposedly this should be happened for a long time ago...no judgement at all okay but where does the money went if suddenly now "here your voucher sis/bro"...hmmm fine lar as I said before "Orang memberi kita menerima" dan sebenar-benarnya ak sudah habis menggunakan itu voucher sekian..dan sekali lagi thanks kerajaan Malaysia and Pak N

Kemalasan nak fikir panjang-panjang bila lagi akan ak keluar so dengan berbekalkan masa yang singkat habis keempat-empat keping voucher itu...dan apa yang ak berjaya menggapai tika itu...akan ak tunjukkan sebentar lagi hehehehe..


Woahh bro..there's no single of novels of comics bro...ohsemm bro kekekkeke

Nampak tak nampak tak koleksi hasil gapaian ak tika menghapuskan voucher 200 itu sampai lumat...pelik tapi benar sebab none of the above relate to love or humor stories...sebabnya mak ak dah pesan awal-awal 

"Wani, toksah la beli novel-novel hah..cer beli buku-buku agama ka.."
and she did said that when she's remember about this voucher
"Owhh baucer tu ka..nak buat apa lagi beli buku..kan dah habis belajaq dah pun"

Funny rite..mak ak pun fikir macam tu juga hahahah..mak borek anak rintik..peribahasa ciptaan ak yerk huhuhu..so berbekalkan nasihat mak ak itu...dan disebabkan ak ni seorang anak yang mendengar cakap ecehhh perasan benar la kan...so terbukti sudah kesudahan ke mana terbangnya voucher 200 itu...

Sebuah buku buat motivasi diri ini yang susah bebenor nak bercakap dengan orang ramai
-->set dalam genggaman

Kamus yang simple untuk study mandarin and arabic
-->penggubat hati bapa ak yang ingin anaknya belajar arab 

Buku agama pengubat diri ini yang kian hanyut "When The Moon Split"
-->anak mak dah dengar cakap yeahhhh

Buku masakan bajet nak belajar memasak tika tanam anggur di rumah nanti
-->hopefully dapat asah bakat terpendam kekeke

Sebatang pen yang ak tak tau kenapa ak perlu
-->to complete the whole 200 and plus 80 cent

Habis sudah kisah "Orang memberi kita menerima"..
Korang korang dan korang...
Sila share dengan ak apa yang korang sudah laburkan dengan 200 itu..
Mana tau kita serupa ka..anak soleh/solehah la katakan lalalalalaaaa

Sekian saja untuk semua..

p/s:: dalam hati penyesalan tak beli satu novel pon ada gak hahahah

You Might Also Like

4 bUdak gEtah

  1. yg lagi tensen elok ktorg abes blaja baru nak bagi! kite nak beli buku byk2 gak!!

    ReplyDelete
  2. ojah: heheheh bersabor jela ye
    delarocha: alhamdulillah dapat before habis sem huhu

    ReplyDelete
  3. Huhu..Kiz masih lagi taktau nak beli buku apa dengan baucar rm200 nie..huaa

    ReplyDelete

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images