Life as A Minah Kilang Also Need A Rest

6:19 PM


Assalamualaikum..Hai..Aloha..

Hari ini ak nak bercakap pasal 'Family Day'. Bila di alam pekerjaan ni memang sambutan hari keluarga wajib dianjurkan. Kalau tak confirm orang akan kata 'Kerja memanjang masa dengan keluarga bila nak ada'... Okay ini pepatah cik sikulipat jerk tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah tiada. Bilamana ak menjadi salah seorang yang terlibat dengan penganjuran hari keluarga, tema kita orang adalah ' Back to Basic ataupun Back to the old time'
Tuju pot @ Tuju tin

Lempar Gasket
Gasket yang rejek dilempar-lemparkan lol
Kambing golek bergolek-golek 
Kereta kuda idaman setiap wanita ehhh
Bowling nyoq @ kelapa
Factory Manager orang Jepun pun try baling nyok heeee
Kupas nyoq @ kelapa jangan tak kupas
Kukuq jangan tak kukuq naa..(sila teleng kepala anda)
Cuba teka yang mana Melayu yang mana Jepun lalalala
Yeahhh main tuju pot je pun tapi juara tau uollsss
Korang yang pernah buat hari keluarga macam ni share la sedikit ya. Benda yang baik dikongsi-kongsikan ewahhh hehehehe. Hari keluarga ni dibuat di kilang sebab kita orang punya MD (Managing Director) dah nak balik Jepun TT dan digantikan dengan FM (Factory Manager) yang baru dibawa khas dari Jepun. Yes!! ak dah jumpa dia masa pergi ke Jepun last year. Yang mana satu MD tu boleh tengok mamat yang berkepit dengan anak tersayang di atas hohoho. 

Sekian sahaja berita pada hari ini. Berita disunting dan dilaporkan oleh cik sikulipat yang comey gitu hahahahaha. Bahasa utara turut diselitkan sedikit demi mengajar para IT yang kurang fasih berbahasa utara yang awesome lalala. Jangan ban saya! saya tak bersalah. Saya bukan ahli politik bebas ehhhh


*p/s tajuk tu macam nak kena penyepak je kan hahahhaha

Ja matta ne!

You Might Also Like

0 bUdak gEtah

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images