Wishlist Pertama Yang Utama Tercapai Part 2

5:17 PM

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Mari sambung kembali cerita yang sudah basi ini heeee..walaupun sudah sebulan berlalu ianya masih berada dalam ingatanku

Berbalik kepada sambungan..tibanya kami di bumi Madinah kira jam 3 pagi kalau tak salah la..dapat je kunci dan terus ambil barang as usual terus naik bilik..nak tido jangan cakap la kan tapi tahan aja mata ini okay..nanti terlajak pula jadinya kan

So sementara menanti datangnya subuh bersiap-siap awal dan terus turun  menuju ke masjidil Nabawi..pengalaman melihatnya? Tak terkata terpesonanya melihat binaan yang indah ini..teruja melihat payung besar yang sering dilihat di dalam tv dan akhirnya melihat di depan mata..sayangnya payung tu tak terbuka lagi..habis subuh tup tup dah terbuka..

Makam Rasulullah dan sahabat baginda


Cantikkan suasana selepas subuh

Sesungguhnya aku ingin kembali lagi ke sini terutamanya apabila bisa berada berdekatan dengan Rasulullah dan sahabatnya..pengalaman sewaktu nak masuk ke raudhah memang mencabar betul..bertolak tertolak ditolak fuhhh dasyat juga..tak dapat bayangkan kalau waktu musim haji nanti..tentunya lagi penuh cabaran habaq hang heee..alhamdulillah Allah memberi kesempatan untuk diri ini agar bisa menjejakkan kaki ke raudhah 2 kali..
amin ya rabbalalamin

Berada di kota Madinah selama 4 hari sememangnya sangat lah sekejap betul..rasa tak puas pun ada hehe..and one of the reason why people love to be in Madinah is..shopping of lots of thing to bring back home..dan aku turut tergolong dalam golongan ini ish ish ish..tapi sikit-sikit aja shoppingnya ya..ingat ya tujuan pergi ke sana ya teman heee

Okay bila sudah habis masanya di kota Madinah..ayuh gerak ke destinasi sebenar iaitu Makkah al mukarramah...perjalanan mengambil masa selama 8 9 jam kalau tak salah lah..tibanya je dalam pekan terus nampak jam besar yang sememangnya kita tau rakyat Malaysia yang membina bangunan itu..berasa bangga juga la kan..mari biarkan gambar yang berbicara ya teman

Suasana di dalam dan di luar Masjidil Nabawi

See the big clock people..the building below is a shopping complex 

Masjidil Nabawi masih dalam pembinaan untuk dibesarkan
See the yellow building..iitulah rumah kelahiran Rasulullah SAW

Setakat di sini dulu ya teman..aku ingin mengundurkan diri terlebih dahulu dan sehingga ke temu lagi bahagian ke3 hehe

Assalamualaikum
~xoxo~

You Might Also Like

2 bUdak gEtah

  1. cantik sangat !! seronoknya dh dpt jejak sana

    ReplyDelete
  2. WOOWWWWW tetibe nmpk pat pat siku lipat kat timeline dashbord terus masuk!! hehehehe Alhamdulillah babe slmt pergi bribadah n blk dh pn hmmm...nmpk nye sy perlu masukkn list ni ye ke dlm travel itinerary ni ish ishy terok suzai ni g obersea tp xg tnh suci ye huhu btw sy rindu kamu lah tc ok! :)

    ReplyDelete

Popular Posts

::kEkAnAk rEbiNa::

Flickr Images